donderdag 6 januari 2011

Is vitamine B12 onze redding in een toxische wereld?

Is vitamine B12 onze redding in een toxische wereld?
Wat geen huisarts in Nederland weet is het feit dat vitamine B12 de redder kan zijn van je hersen- en zenuwcellen. Veel mensen zijn niet meer in staat op te boksen tegen de dagelijkse stroom toxines. Door deze toxines maakt het lichaam continue stikstof (stikstofmonoxide)
aan. Door een teveel aan stikstof (NO) krijg je problemen door de stof peroxynitriet. Dit is de sloper van hersen- en zenuwcellen, DNA en het omliggende weefsel. Deze stof kan zelfs de natuurljke barriere tussen je bloed en hersenen verzwakken zodat toxische stofen (chemicaliën/zware metalen) gemakkelijker je hersenen kunnen binnendringen.
Dit proces gaat gepaard met extreme vermoeidheid, spierpijnen (met name nekgebied), neurologische problemen en verzwakte afweer. Bij fysieke inspanning stijgt het stikstof niveau nog verder maar ook medicatie zoals bijv Viagra en cholesterolremmers (statines) verhogen het stikstof niveau en zullen dus de klachten kunnen verergeren. Bij de ene aandoening zullen reakties op bacteriën, schimmels en virussen de stikstofproduktie verhogen, bij de andere persoon zoals mijzelf chemische stoffen zoals rook, lijmdampen, weekmakers en pesticiden zoals organo fosfaten. En wat blijkt nu de grootste opruimer van stikstof te zijn? Juist B12, maar dan wel in hoge hoeveelheden. Dus niet de absurd lage waardes die de medische sector hanteert. Aan B12 is door big pharma niets aan te verdienen en niet te patenteren. B12 past dus in het rijtje van goedkope gifopruimers zoals geelwortel, vitamine C, spirulina etc etc.
Geen huisarts in Nederland die dit weet, hun B12 waarde is gebaseerd op bloedarmoede, niet op een lichaam dat overbelast is door chemische en geestelijke stress. Door deze absurd lage waarde zullen dankzij onwetenheid, toegenomen chemische stress, onvolwaardige voeding (dus meer ontstekingen) neurlogische aandoeningen, chronische ziekten en kanker alleen maar verder toenemen. Een "normale" B12 serumwaarde zegt helemaal niets over het B12 niveau op weefsel/hersen niveau. Zolang we dit verhaal niet serieus nemen zullen de problemen alleen maar toenemen. De Duitse wetenschapper Warburg zei in 1931 al dat kanker het gevolg was van tekort aan zuurstof in het weefsel waardoor je verzuring krijgt. Deze verstoorde balans tussen zuurstof en stikstof zal bij menige ziekte wel eens de belangrijkste oorzaak kunnen zijn. Tijd dat de heren medici deze kant serieus gaan nemen.
Volgens de Amerikaanse professor (Biochemistry & Genetics) Martin Pall speelt de NO/ONOO cyclus een belangrijke rol bij de problemen met aandoeningen zoals fibromyalgie, chronisch vermoeidheidssyndroom (ME/CVS), posttraumatische stress en bij MCS (overgevoeligheid voor chemische stoffen. Een te hoge NO waarde kan oa worden veroorzaakt door pathogenen, straling, pesticiden en door chemische stoffen.
Ik zal dan ook nuttige informatie verzamelen en op deze pagina plaatsen. De sterkste opruimer is vitamine B12, en dan het liefst per injectie. Ik liep na jarenlange blootstelling aan lijmdampen en de nodige verdovingen bij de tandarts rond met een chronisch energietekort. Bij de minste inspanning of extra stress kwam ik zuurstof te kort. Net of mijn zuurstofopname wordt geblokkeerd.
Volgens huisarts was mijn B12 waarde goed maar ging ik in de alternatieve hoek kijken dan had ik volgens energetische meetmethodes steeds een B12 tekort op celniveau. Ik merkte verder ook dat ik bijzonder fel reageerde op lijmdampen, parfums en met name op sigarettenrook, voorheen had ik daar geen last van. Ik kreeg meteen na korte blootstelling aan rook problemen met mijn zuurstofinname. 
Omdat volgens mij de sleutel B12 moet zijn ben ik begonnen met B12 injecties, ik merkte meteen dat ik een soort flush in mijn gezicht kreeg, van een bleek gelaat meteen weer kleur in mijn gezicht. Ook tijdens de kerstdagen een flinke wandeling gemaakt zonder compleet uitgeput en zonder adem te zijn. Je wordt met dit soort klachten al snel in de hyperventilatie hoek gegooid (ademen in een zak hielp ook niets) want geen arts die iets van deze complexe materie afweet helaas. Ik hoop dat er nog artsen willen zijn die zich in deze nieuwe hypothese willen verdiepen. Mocht u patiënten kunnen helpen met dit soort problemen neem dan even contact met mij op. Hoe sneller deze kennis doorkomt des te beter voor de vele patiënten die aan het lijntje worden gehouden met bijvoorbeeld cognitieve gedragstherapie. "Leren omgaan met je beperking" terwijl je zuurstofopname is verstoord.....Gelukkig heb ik een ME patiënt in mijn vriendenkring die mij tipte over het nut van B12 injecties. Niet omdat je B12 bloedserumwaarde te laag is maar gewoon als een superverlager van stikstofmonoxide in je bloed/weefsels.
Volgens Pall zijn er acht directe verhogers van stikstofmonoxide in het lichaam en vier indirecte verhogers. Hoge waardes van dit vrije radicaal in het zenuwgestel zorgt voor hoge waardes van de stof peroxynitriet die op zijn buurt weer voor weefselschade zorgt.
De verhogers:
* Virus infecties: ME/CFS, FMS
* Bacteriële infecties: ME/CFS, FMS
* Fysieke traumas: ME/CFS, FMS, PTDS
* Carbon monoxide blootstelling: ME/CFS
* Organofosfaat pesticide blootstelling: ME/CFS, MCS
* Toxoplasmose infectie (katten): ME/CFS
* Organische weekmaker blootstelling: MCS
* Autoimmuun ziekten: secondary FMS

De vier indirecte verhogers:
* zware geestelijke stress: FMS, PTSD
* Ciguatoxine blootstelling (seafood): ME/CFS
* Organochlorine pesticiden: MCS
* Pyrethroid pesticiden: MCS

Waarmee kun je het stikstof niveau (NO) verlagen:

Volgens Pall is er klinisch bewijs voor de volgende stoffen:

Vitamine C (ascorbinezuur)
Flavonoiden
Reductive stress relieving agents
Mitochondrial regeneration agents
L-Carnitine/Acetyl-L-carnitine
Hydroxocobalamin/B12 injecties
Foliumzuur
Glutathion/glutathion voorgangers
Magnesium
NMDA antagonisten
Lange keten omega 3 vetzuren
Algen supplementen (spirulina)
Hyperbaric zuurstof
Minocycline and Other Tetracyclines - Clinical Observations
TRH - Clinical Observations

De top 3:
Hydroxocobalamine B12
Acetylcysteine
Glutathion

Ziekten waarbij deze stikstofoxide volgens Pall een rol zou kunnen spelen
* ME/CVS
* MCS
* Fibromyalgie
* Post-traumatisch stressyndroom
* Multiple Sclerose
* Oorsuizen
* Alzheimer
* Parkinson
* ALS

Contact gegevens van deze professor :
Martin Pall Professor
School of Molecular Biosciences
WWAMI Program
Washington State University
Pullman, WA 99164-4234
USA
Tel: +1 509-335-1246
Fax: +1 509-335-1907
Email: martin_pall@wsu.edu


Voor meer informatie zie
http://www.fonteine.com/stikstofoxide.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten