woensdag 1 december 2010

Gladheid geen excuus om training over te slaan lees maar
Veilig hardlopen door de sneeuw of gladheid is makkelijker dan je denkt. Daar bleef men vroeger ook niet voor thuis tijdens de lange winters.
Er moest gewerkt en/of gegeten worden, desnoods in een ander dorp en fietsen bestonden nog niet. Je had 2 benen en ging te voet. De rijken hadden daar knechten voor, vandaar de term "voetvolk". Barrefoot style hardlopen gaat ook goed op glad ijs en is makkelijker dan je denkt. Je voeten landen recht onder de knie en kort je pas lengte nog wat meer in. Afremmen is door de goede balans, die je tijdens barefoot style running hebt, ook eenvoudig aan te leren. Het lijkt wel surfen zonder board en water. Buig je knieën licht en plaats de voeten snel schuin achter elkaar en hou stil, that’s it. Probeer het maar eens uit: zoek een veilig en glad stuk ijs uit en ren voorzichtig een kort stukje en rem af.
Herhaal dat een tijdje en je gaat vanzelf harder lopend afremmen tot je eigenlijk ook gewoon over het ijs kunt hardlopen en noodstops kunt uitvoeren , gaaf!!.
Maar pas op! Het voorgaande werkt niet in bochten, uitsluitend recht door. Lees ook ons vorige bericht
Binnenkort een filmpje op Youtube? wie is het eerste!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten