woensdag 10 november 2010

1e barefoot clinic was nat maar succesvolAfgelopen zondag 7 november hebben Marc en Michiel van Frunning.nl een fantastische barefoot style running clinic verzorgd voor Anyones Running in de oude Warande in Tilburg . Na het voorstellen aan elkaar  begon de warming-up gevolgd
door een heldere uitleg over het hoe en waarom van Barefoot style running , de deelnemers luisterden zeer aandachtig naar Marc en Michiel
Het was dus frisjes maar nog wel droog toen we de oefeningen begonnen met duidelijke uitleg van Michiel hoe deze goed uit te voeren . Tevens kwam ook aan de orde waarom barefoot running met minimalsitische schoenen of blootvoets beter voor je is dan hardlopen met gedempte schoenen.
Dan begint het zachtjes te regenen maar we gaan door  , weer of geen weer , hardlopers kunnen wel tegen een spatje regen.
Na nog wat oefeningen  neem ik de cursisten mee voor een stukje fartlek  , het vaartspel kris kras door de warande , wisselend tempo , soms van de paden af door dikke lagen afgevallen blad , dan weer een stukje trail door dichter struikgewas afgewisseld met een moeilijker stukje over sprokkelhout dat lekker knakte als je er overheen liep , voeten gevoel is belangrijk en niemand is gevallen .
Na anderhalf uur begon het nog wat harder  te regenen maar Marc had nog een leuk krachttrainings hulpmiddel meegenomen van zijn broer .

Voor ons was dit iets nieuws , een horizontale bungyjump maar dan omgekeerd ,  iedereen kwam aan de beurt en we hebben er flink plezier aan beleefd. Dit was een leuke afsluiting  van de trainingen. Nat ( sommigen tot op het bot ) wilden de meesten toch wel naar binnen, bij de zeven geitjes hebben we bij de warme hout kachel koffie en thee gedronken en de afgelopen 2 uren nog eens doorgenomen. . Marc en Michiel bedankt voor een geod verzorgde clinic.
Volgende is zaterdag  13 nov tijdens het trainings weekend van de DutchRoadRunners in Drenthe

Geen opmerkingen:

Een reactie posten