zondag 31 oktober 2010

Vibram Fivefingers trekken goed door de modder van de Sparrenbosloop Boxtel

foto's Barefootfarmgirl Esther
Paul liep vandaag zijn eerste bosloop van het seizoen tijdens de Sparrenbosloop in Boxtel samen met Mies van  Barefootfarmgirls. Mies liep haar debuut op de middenlange afstand ( Mies was voorheen een 100/200 meter loopster) ze liep tevens haar eerste wedstrijd op Vibram FiveFingers . Ans kwam aanmoedigen met Esther van Barefootfarmgirls en maakte de foto's. Het weer was zoals Paul het ’t liefste heeft tijdens een wedstrijd druilerig , lichte regen  en zo'n graad of 10 , voor vandaag droeg hij zijn al aardig versleten Vibram Fivefingers model Speed aan , Speeds zijn ideaal in de bossen en geven wat meer .
grip op deze ondergrond
Omdat het de hele ochtend licht regende was het parcours van iets meer dan 1500 meter flink glibberig met grote plassen en net zoveel modderpoelen dus de speeds komen goed van pas , bijna perfecte cross condities  .
De trimloop ging voor Paul mooi vlak in 7 min +sec  per rondje (5 rondjes )met een eindtijd van 35 min 39 sec  over 7,710 meter. Mies had iets te veel gegeten (sorry Mies vergeten advies) en voelde zich erg misselijk tijdens de wedstrijd , ze liep toch nog 4 rondjes en finishte in 35.35 over 5660 m. een mooi pr als debuut. Mies loopt samen met Esther pas 8 weken hard volgens een spartaans schema ( goed zo meiden ik ben trots op jullie ) en ze staan allebei tijdens de komende editie van de Warandeloop in Tilburg met een zo goed als lege maag aan de start .
                                                           Mies vlak voor de finish  met links  Ans en Paul 
De Sparrenbosloop is een aanrader , schitterend parcours midden in de bossen met prachtige herfstkleuren .Zoals de foto hieronder laat zien was hebben de speed's het goed gedaan in de modder , die gaan  na een schrobbeurt in een emmer water de centrifuge in en dan aan de koude luchtdroger en zijn ze morgen weer droog en als nieuw.

                                           De speeds van Paul na de race 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten