dinsdag 29 mei 2012

Zweepslag zet bijna streep door Veluwezoom 2012

 ik denk er vaak genoeg aan en heb ook wel veel verhalen maar die ontspruiten dan meestal tijdens een duurloop en heb ik de pc niet bij.
Door de drukte die Anyonesrunning met zich mee brengt heb ik dit jaar minder tijd om te trainen en zijn er maar 2 voor mij belangrijke wedstrijden waar ik naar toe leef, 24 juni de Veluwezoom trail 52km, 19 augustus de trail des Fantomes 50km en traditioneel de 4cimes of marathon Kasterlee in november.

Dinsdag 15 mei zijn Ans en ik een veelbelovende trail gaan verkennen met de nodige hoogte meters, het kaartje en beschrijving van de omgeving voorspelde veel goeds, het parcours zou in 3 uur te wandelen zijn, mmm dat leek ons wel wat.
Daar aangekomen eerst met Isa een stukje wandelen en toen hup de natuur in, wow wat was het mooi, (locatie nog ff geheim) maar op eens na zo'n 15 minuutjes voel ik een stekende pijn in binnenkant onderbeen die me op een gegeven moment doet besluiten om te stoppen voor er echt iets fout gaat.
Wandelen dan maar, maar het bloed kruipt.... dus om de zoveel tijd toch maar weer een stukje rennen, we zijn niet voor niet zo ver gereden(dom natuurlijk) en fin, het hele traject verkent en dit was precies waar we naar op zoek waren, redelijk in de buurt om te trainen voor de Ardennen en om trail clinics te geven op de maandag morgen. Het voordeel is vooral dat er op de maandag zo goed als geen mensen zijn, behalve wat Schotse hooglanders.

Maarrrrr, dat spiertje hé,  ik besloot om de rest van de week niet meer te hardlopen, geen dokter bezocht maar de lichte bloeduitstorting op de pijnlijke plek zij genoeg.
Na 48 uur ben ik toch alvast een beetje de zaak voorzichtig gaan belasten, zondag 20km gefietst en maandag weer de eerste km's gelopen.
Inmiddels is alles weer ok, wat een zelfs voor mij verbluffend snel herstel is. Volgende week zondag de Marathon Amersfoort en dan 2 weken later de Veluwezoom trail, tijden zet ik uit mijn hoofd, uitlopen is nu het primaire doel.
Ik ben erg benieuwd hoe deze voorbereiding (gebrek aan trainings km's)en de mini zweepslag uitpakken, dat doet me weer terug denken aan een blog van Endymion Kasanardjo op DRR van 30 april 2011,over zijn eerste 60 van Texel die hij zonder al te veel training (50km p.wk. vrij eenvoudig volbracht . quote Endy " LICHAAM TRAINT DE GEEST- GEEST TRAINT HET LICHAAM."
Een paar weken geleden liep Endy ook al een 24 uur in Steenbergen zonder al te veel trainings kilometers, puur op karakter.
Ik denk dat karakter ook wel te hebben anders ... we zullen het wel zien, vooral genieten van Amersfoort en wederom de Veluwezoom trail .

1 opmerking:

  1. Inderdaad karakter doet veel. Zelf heb ik ook mijn eerste ultra met de vibram vijfvingers speed gelopen vorige zondag in het amsterdamse bos. Wel veel bekijks met die vijfvingers. 50K tegen gemiddeld 11 per uur. Veel succes daar in de Veluwe!

    BeantwoordenVerwijderen