dinsdag 7 augustus 2012

Vibram Fivefingers Seeya, snelle pantoffel
PERSBERICHT
01-03-2012
Nog intensere blote voetenervaring met FiveFingers Seeya
Minimalistische prestatiebooster
Serieuze, minimalistische hardlopers opgelet: Vibram FiveFingers heeft een  model dat ons nog dichter bij een natuurlijke blote voetensensatie brengt: de Seeya. In dit design is al het overbodige materiaal verwijderd en nuttig materiaal verbeterd. Wat overblijft, is een absolute prestatiebooster.


Op blote voeten hardlopen is gezonder dan op schoenen. Schoenen dwingen ons in een onnatuurlijke houding waardoor de kans op blessures toeneemt. Bovendien heeft het een negatief effect op het prestatievermogen. Rennen op blote voeten heeft dat niet. Je landt automatisch op de voorvoet waardoor het lichaam naar voren beweegt. Daardoor verbetert de lichaamsbalans en neemt kracht, wendbaarheid, stabiliteit én prestatievermogen toe. Blote voetenhardlopers weten dit allang. Ze weten ook wat de nadelen zijn. Blote voeten zijn kwetsbaar. We kunnen ze gemakkelijk stoten of openhalen. Vibram FiveFingers beschermen de voeten terwijl ze zo weinig mogelijk afbreuk doen aan het blote voeteneffect.

Natuurlijke vrijheid
Vibram FiveFingers zijn schoenen met vijf tenen die als een tweede huid om de voet sluiten. Voor een nog extremere blote voetenervaring ontwikkelde Vibram de ultra gestroomlijnde Seeya. Vibram reduceerde bij dit model radicaal het gewicht door materiaal te verwijderen of te vervangen door lichter materiaal. De TC1 rubberen zool is zo dun mogelijk, wat het blote voetengevoel en de flexibiliteit vergroot. De zachte en ranke TPU middenzool in de boog van de voet geeft de voet zijn natuurlijke vrijheid.

Verschillende kleurencombi’s
In de Seeya bevindt zich een ingenaaide antimicrobiële binnenzool die huid en weefsel van de voet beschermt tijdens lange hardlooptochten. De bovenzijde is gemaakt van lichtgewicht, ademend en rekbaar mesh. De naadloze kraag beschermt de voet tegen schuren. Een eenvoudige klittenbandsluiting zorgt voor een perfecte pasvorm. Ondanks dat de Seeya minimalistisch is, mag hij wel gezien worden. Het model is er in verschillende, modieuze kleurencombi’s voor zowel mannen als vrouwen. Ook prettig: na een intense sportsessie kunnen deze FiveFingers gewoon in de was.Bron:TCK-sports.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten