maandag 13 februari 2012

Trails lopen maar dan Barefoot style , vrijheid en bescherming met de nieuwe VFF Spyridon


TCK Persbericht:


FiveFingers Spyridon en Spyridon LS: perfect voor trail running
Steeds meer outdoor sporters zweren bij Vibram FiveFingers. Ze bieden alle voordelen van trainen op blote voeten terwijl de unieke zoolconstructies en scheurbestendige materialen ze safe houden. Zonder een centje pijn wordt iedere oneffenheid, ieder steentje of takje gevoeld. Op blote voeten bewegen we natuurlijker waardoor
kracht, balans en wendbaarheid toenemen. Deze zomer kunnen ook trail runners profiteren van de voordelen van FiveFingers.


Trail running is een variant op het normale hardlopen of rennen. Trail runners prefereren een avontuurlijke route (trail). In plaats van asfalt of een geprepareerd traject kiezen ze voor wandel- en bospaden die dwars door de ongerepte natuur lopen. Die paden zijn niet altijd even begaanbaar. Soms moet er flink geklommen en geklauterd worden. Wereldwijd zijn er allerlei trails die door bergen, bossen, woestijnen, heuvels en vlakten lopen. Een trail runner moet continu gefocust zijn omdat het pad onvoorspelbaar is, zijn lichaam moet voortdurend anticiperen. Trail running is een intensieve sport die zowel fysiek als mentaal het uiterste vraagt.

Ultieme blote voetendynamica
Ook voor trail runners zou het ideaal zijn wanneer zij hun sport op blote voeten kunnen beoefenen. Ze zouden meer uithoudingsvermogen hebben, beter hun evenwicht kunnen houden en meer kracht hebben. Vibram FiveFingers ontwierp daarom speciaal voor trail running de Spyridon en Spyridon LS. Deze modellen leveren de ultieme blote voetendynamica terwijl ze toch de beste bescherming bieden tegen ruige ondergrond. De 3,5 millimeter dikke rubberen buitenzool geeft stenen en puin geen kans om de voeten te beschadigen. De agressieve noppenstructuur van de zool geeft rotsvaste grip in alle richtingen. Uniek is ook het gedeelte ingegoten nylon mesh in de boog van de voet. Wanneer iemand op een steen stapt, zorgt dit ervoor dat de impact over de hele voet verspreid wordt. Aan de binnenzijde beschermen de 3 millimeter dikke polyurethaan binnenzool en antimicrobiële sockliner de huid van de voet.

Voor brede voeten of hoge wreef
De bovenzijde van de Spyridon is rekbaar, ademend en heeft een zachte, naadloze kraag. Een handige klittenbandsluiting zorgt voor de perfecte pasvorm. De Spyridon LS biedt een gesloten speed vetersysteem dat ideaal is voor mensen met brede voeten of een hoge wreef. De bovenzijde heeft bovendien een verstelbare haak-en-oog sluiting om het materiaal zo goed mogelijk om de voet te laten sluiten. De Spyridon en Spyridon LS zijn er in dames- en herenuitvoering en kunnen in de wasmachine (koude was)gereinigd worden. Naast functioneel zijn deze FiveFingers ook erg mooi. Ze zijn verkrijgbaar in prachtige kleurencombinaties en stijlvolle dessins.

Bron:TCK Sports

Geen opmerkingen:

Een reactie posten