vrijdag 6 mei 2011

EOS Magazine is duidelijk over hardloopschoenen en waarom het beter is om minimalistische schoenen te gebruiken


Onderstaande scans komen uit EOS magazine, maandblad voor de wetenschap van januari 2011
Zo zijn er nog genoeg artikelen die blootvoets lopen, met een dunne en platte voetzoolbescherming, als meest natuurlijk en blessure preventieve manier van hardlopen beschrijven.
Als je na het lezen van de geboren renner of onderstaand artikel nog bang bent om over te schakelen van gedempte schoenen met een dikke zool  naar dunne en plaate minimalistische schoenen zonder hielverhoging zou je ook naast je huidige schema en hardloop schoenen ook met de minimalistische of barefoot schoentjes kunnen trainen om je voeten en benen langzaam te trainen volgens de barefoot style methode. Je gaat automatisch een meer reactieve loopstijl aannemen die je sterker voeten en benen sterker maakt waardoor je op den duur wat makkelijker eenvoudiger overstapt. Ik zelf ben cold turkey vanaf dag een op barefoot style schoenen gaan lopen, dat resulteerde in erg veel spierpijn maar de transitie is binnen 3 maanden een feit en na 4 maanden liep ik mijn 2e marathon op de Panka's van Feelmax tijdens de Midwinter marathon in Apeldoorn 2010.
Barefoot style heeft de toekomst, je hebt meer loop plezier door minder kans op blessures, ook op lange en ultra lange afstanden. 
Tot ziens bij Anyones Running barefoot style in Tilburg.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten